Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

29.11.2012, 00:00 79

O companie germană va produce sisteme de aer condiţionat pentru maşini în Bulgaria, urmând ca astfel să fie create aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă, a anunţat directorul executiv al Agenţiei InvestBulgaria, Borislav Stefanov, citat de Novinite. Investitorul german, al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, a ales probabil Bulgaria datorită noilor amendamente aduse legii pentru promovarea investiţiilor care urmează a fi aprobate de parlament, notează cotidianul Standard. Amendamentele vizează stimularea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă în ţară. Principala modificare presupune rambursarea contribuţiilor la asigurări sociale plătite de angajatori timp de doi ani.

Compania de stat a Rusiei care printează bancnotele monedei naţionale ruseşti, rubla, a ajutat recent Siria tipărind bani pentru aceasta, scrie The Wall Street Journal. Informaţia a fost dezvăluită în cadrul unui interviu acordat de directorul tipografiei Goznak pentru publicaţia rusă Rossiyskaya Gazeta. "Timp de mulţi ani, Siria tipărea bancnotele sale în Austria. Însă, din cauza blocadei Uniunii Europene, tipografia austriacă a refuzat să onoreze comanda, astfel Siria ne-a solicitat nouă acest lucru", a spus Arkady Trachuk, directorul companiei Goznak. Goznak a fost fondată în 1919, principalul său rol fiind furnizarea de bancnote şi monede pentru Rusia. Însă în prezent, tipăreşte bani şi pentru Libia, Laos, Malaiezia, Guatemala şi Belarus. În prezent, Rusia oferă şi sprijin diplomatic preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO