Business Internaţional

Ştiri pe scurt din businessul internaţional

Autor: Livadariu Andreea

22.11.2010, 23:00 14

Rolls-Roycea câştigat uncontract de 1,8 mld. $ (1,31 mld. euro) cu Air China prin care valivra şi oferi service pentru 20 de motoare de avion, scrie BBCNews. Producătorul britanic va furniza motoare pentru avioane detip Airbus A350 şi A330.

Turkmenistanul a anunţat că este dispus săfurnizeze gaz natural pentru gazoductul Nabucco, proiect deanvergură ce are drept scop scăderea dependenţei ţărilor UniuniiEuropene de Rusia ca putere energetică, scrie BBC News.Turkmenistanul va putea pune la dispoziţie anual aproximativ 40 demiliarde de metri cubi de gaz.

Harrah Entertainment, cel mai mare operator decazinouri din lume, şi-a anulat oferta publică de vânzare deacţiuni din cauza condiţiilor de pe piaţă, scrie BBC News. Companiacare deţine Caesar Palace din Las Vegas intenţiona să foloseascăbanii obţinuţi din vânzarea pachetului de acţiuni pentru a acoperidatoriile şi a-şi extinde afacererile.

UE vrea să schimbe modul în care sunt cheltuiţicei aproximativ 60 mld. euro din bugetul pentru agricultură, scrieBBC News. Sistemul de plăţi din cadrul Politicii Agricole Comune artrebui să renunţe la acordarea de subvenţii pentru fermieri înfavoarea unui sistem "mai verde, mai corect şi mai eficient",potrivit comisarului european pentru agricultură Dacian Cioloş.

Warren Buffett, al doilea cel mai bogatamerican, susţine o taxare mai mare pentru persoaneleînstărite, pentru a ajuta economia americană să îşi revină, scrieThe Telegraph. "Cred că oameni ca mine, care se află în vârf, artrebui să plătească ceva mai multe taxe", a spus miliardarul.

Compania de consultanţă Roland Berger a decissă abandoneze fuziunea cu Deloitte Touche Tohmatsu după ce în urmăcu câteva zile anunţase un posibil acord, scrie Financial Times.Decizia de a nu mai colabora reprezintă o lovitură pentru ambiţiileDeloitte de a întrece McKinsey pe piaţa de consultanţă înmanagement.

Nissan intenţionează să-şi concentrezeproducţia în economiile bazate pe dolar, precum SUA sau China,pentru a se proteja de volatilitatea monedelor, a declarat CarlosGhosn, directorul general al constructorului auto nipon şi totodatăşeful Renault. Nissan vrea să corecteze dezechilibrele mari de lanivelul costurilor şi veniturilor, apărute prin vânzarea în StateleUnite şi alte economii asiatice bazate pe dolar a maşinilor produseîn Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO