Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto Shutterstock

Autor: Vlad Popescu

03.05.2012, 00:01 76

Standard & Poor's a scos Grecia din default ridicând ratingul statului la "CCC", unul dintre cele mai slabe calificative din categoria "junk" (cu caracter speculativ), după ce guvernul de la Atena a efectuat cea mai mare restructurare de datorii de stat din istorie, scrie Thomson Reuters. "Deşi restructurarea a atenuat presiunile de finanţare pe termen scurt, gradul de îndatorare al Greciei rămâne ridicat", notează S&P într-un comunicat. Perspectiva atribuită noului rating al statului elen este stabilă. Anterior, ratingul Greciei după S&P era "SD", adică default selectiv.

Numărul americanilor bogaţi care renunţă la cetăţenia SUA pentru a scăpa de taxe a crescut de şapte ori în cei patru ani care au trecut de când a început campania Washingtonului împotriva evaziunii fiscale, scrie Bloomberg. Circa 1.780 de americani expatriaţi au renunţat anul trecut la cetăţenie la ambasadele SUA, faţă de numai 235 în 2008, potrivit organizaţiei Overseas American Academy din Geneva, care citează cifre de la Registrul Federal american.

Rata şomajului din zona euro a atins în martie maximul ultimilor 15 ani, de 10,9%, faţă de 10,8% în februarie, indicând deteriorarea tot mai severă a perspectivelor economice ale regiunii. La nivelul UE, indicatorul a stagnat la 10,2%. În aceeaşi perioadă a anului trecut şomajul era la cota 9,9% în zona euro, respectiv 9,4% în UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO