Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu, Anca Dumitrescu

10.04.2012, 00:01 68

Banca britanică Barclays se pregăteşte de proteste din partea acţionarilor privind pachetul de compensaţie financiară acordat directorului general, Bob Diamond (foto), în valoare totală de 17 milioane lire sterline (aproximativ 21 milioane euro), potrivit The Guardian. Companiile de asigurări Standard Life şi Aviva şi fondul de pensii, economii şi asigurări de viaţă Scottish Widows se pregătesc să voteze împotriva pachetului de compensaţii financiare şi prelungirii mandatului preşedintelui comisiei care stabileşte remuneraţia angajaţilor la adunarea anuală a acţionarilor Barclays din 27 aprilie.

Concurenţa dintre Italia şi Spania pentru finanţarea externă se va intensifica în acest trimestru, odată cu disiparea efectului pozitiv al lichidităţilor puse la dispoziţia băncilor de către Banca Centrală Europeană (BCE), scrie Bloomberg. Preţurile obligaţiunilor suverane italiene şi spaniole au scăzut săptămâna trecută, după interesul scăzut al investitorilor pentru o emisiune a Spaniei şi după ce premierul guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, a declarat că ţara sa se află într-o "dificultate extremă". Declinul inversează creşterea puternică a preţurilor obligaţiunilor în primul trimestru, determinată de fondurile de peste 1.000 de miliarde de euro puse la dispoziţia băncilor europene de către BCE prin împrumuturi pe termen de trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO