Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Alexandru Matei, Ioana Bojan

25.07.2011, 00:02 31

Compania chineză HNA Group, care deţineoperatorul aerian Hainan Airlines, a cumpărat 49% din acţiunilegrupului turc ACT pentru 25 mil. dolari şi plănuieşte să îşiextindă investiţiile în această ţară, scrie Hurriyet. ACT opereazăzboruri de tip cargo. HNA este interesată de preluarea companieiaeriene de stat din Ungaria Malev.

Autorităţile americane care investigheazăatacul cibernetic asupra MI a ajuns la concluzia că acesta aprovenit din China şi că ar putea avea legătură cu guvernul acesteiţări, scrie Financial Times. China a apărut drept principal suspectla câteva zile de la descoperirea atacului prin intermediul căruias-a încercat accesarea unor date economice pe care FMI nu le facepublice.

Directorul executiv al Deutsche Bank Josef Ackermann l-ar puteaînlocui pe Clemens Boersig şi va deveni preşedintele consiliului deadministraţie al băncii, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.Anshu Jain, şeful diviziei de investiţii, şi Juergen Fitschen,directorul diviziei din Germania, sunt aşteptaţi să îl înlocuiascăpe Ackermann, urmând să fie codirectori executivi.

Profitul lanţului de restaurante fast-foodMcDonald's a crescut cu 15% în trimestrul doi ca urmare aîmbunătăţirii vânzărilor la nivel mondial, scrie BBC News. Profitula crescut la 1,41 mld. dolari (0,98 mld. euro), de la 1,23 mld.dolari cu un an în urmă.

Compania petrolieră Petrobras din Brazilia vainvesti 223,7 mld. dolari în perioada 2011-2015, scrie The WallStreet Journal. În acest an investiţiile se vor ridica la 55 mld.dolari.

Un cabinet de avocatură american a anunţat că adepus o plângere colectivă împotriva trustului de presă NewsCorporation al lui Rupert Murdoch, legată de scandalulinterceptărilor care afectează compania, relatează AFP. Plângerease referă la afirmaţiile potrivit cărora, "nedezvăluindinterceptările, News Corporation a făcut declaraţii mincinoase faţăde investitori, ceea ce a condus la cotarea acţiunilor grupului laun preţ ridicat în mod artificial".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO