Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu

24.06.2011, 00:00 53

McLaren Group intenţionează să cheltuiască pânăla 1 mld. dolari pentru dezvoltarea şi punerea pe piaţă a uneiserii de automobile sport, scrie Bloomberg. Compania britanică vaanunţa 13 noi modele şi variante în următorii ani.

Lipsa unui acord între Franţa şi Italia cuprivire la un loc în cadrul consiliului guvernator al BCE ameninţăsă amâne numirea italianului Mario Draghi în poziţia de preşedinteal băncii, numire aşteptată pentru această săptămână, au anunţatoficialii francezi, potrivit The Wall Street Journal.

Producătorul auto suedez Saab a anunţat că nudispune de suficiente fonduri pentru a plăti salariile angajaţilorsăi, relatează BBC News. Proprietarul producătorului, SwedishAutomobile, a declarat că poartă discuţii cu mai mulţi creditoripentru obţinerea de finanţare pe termen scurt.

Un grup de bănci şi fonduri de pensii din Canadaşi-a majorat oferta pentru proprietarul Toronto Stock Exchange,intensificând astfel un război al ofertelor la câteva ore după ceLondon Stock Exchange a fost de acord să plătească un dividendspecial dacă acordul său de preluare a TMX Group va avea succes,scrie Bloomberg.

Germania şi Franţa au fost singurele ţărimembre ale zonei euro care au înregistrat o creştere a activităţiidin sectorul privat în luna iunie, în timp ce majoritateacelorlalte ţări membre au consemnat un declin pentru prima dată dinnoiembrie 2009, scrie The Wall Street Journal.

Compania AirAsia din Malaezia a semnat uncontract de 18,2 mld. dolari cu grupul european Airbus, la salonulaerian de la Paris, pentru achiziţia unui număr record de 200 deaeronave A320neo, cu opţiune de a cumpăra încă 100, transmiteagenţia de presă Thomson Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO