Business Internaţional

Stat Islamic ar putea efectua atacuri chimice şi în afara Siriei - organizaţie interguvernamentală

Stat Islamic ar putea efectua atacuri chimice şi în...

Autor: Mircea Olteanu

24.11.2016, 07:08 36

O anchetă din luna octombrie, realizată de Naţiunile Unite şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, indica că forţele guvernamentale siriene au efectuate atacuri cu clor gazos, în timp ce militanţii Stat Islamic au folosit iperită (gaz muştar) în cursul luptelor din Siria.

"Se pare că unul dintre pericolele cu care trebui să ne confruntăm şi la care să avem un răspuns - pentru că Stat Islamic a reuşit să producă gas muştar - este că, din păcate, una dintre persoanele care a învăţat cum să facă acest lucru ar putea să revină într-una din ţările noastre şi să ajute la comiterea unor atacuri de acest fel", a declarat Philippe Denier, directorul diviziei de verificări din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Oficialii occidentali se tem că Stat Islamic va încuraja militanţii care se întorc din Siria şi Irak să comită atacuri teroriste în ţările natale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO