Business Internaţional

Sportiva rusă Maria Şarapova a fost suspendată doi ani de către Federaţia Internaţională de Tenis

Sportiva rusă Maria Şarapova a fost suspendată doi ani...

Autor: Mediafax

08.06.2016, 18:25 3604

Într-un comunicat oficial al Federaţiei Internaţionale de Tenis, aceştia au precizat faptul că suspendarea sportivei de 29 de ani va înceape de pe data de 26 ianurie, atunci când rusoaica a mărturisit picarea testului antidoping. Maria Şarapova fusese inclusă în echipa olimpică a Rusiei, în speranţa că ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceasta va reveni în competiţii abia în luna ianuarie a anului 2018.

La începutul anului, Maria Şarapova a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat public că a picat un test antidoping susţinut în timpul turneului de la Australian Open. Sportiva a fost depistată pozitiv cu Meldonium, substanţă care a fost inclusă de Agenţia Mondială Anti-Doping pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportiv, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv.

Meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO