Business Internaţional

Soros: Autoritatile si-au neglijat rolul in solutionarea crizei

11.04.2008, 16:50 13

Miliardarul american George Soros a declarat ca turbulentele de pe piata globala de creditare se vor intensifica semnificativ in perioada urmatoare, inainte ca lucrurile sa inceapa sa se indrepte in directia corecta, scrie Bloomberg.
Principala cauza a escaladarii turbulentelor, crede Soros, este lipsa de supraveghere asupra sistemului bancar, in conditiile in care autoritatile financiare si administratia Statelor Unite "au esuat sa-si faca datoria".
"Este o criza provocata de mana omului, din cauza unui crez gresit, care accentueaza asupra faptului ca piata are capacitatea de a-si corecta singura propriile excese", a declarat Soros, adaugand ca "va trece o perioada lunga pana cand efectele declinului pietei imobiliare vor fi resimtite in totalitate".
De la declansarea crizei, peste 45 de banci au inregistrat pierderi totale de 232 mld. dolari, in timp ce banii eliberati pe piata de bancile centrale sunt insuficienti pentru a acoperi asemenea sume.
Si asta pentru ca autoritatile nu si-au asumat responsabilitatea de a "controla bubble-ul pietei financiare inainte ca acesta sa ajunga prea departe", spune Soros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO