Business Internaţional

Snowden susţine că un raport în privinţa posibilei sale extrădări în SUA îi demonstrează nevinovăţia

Snowden susţine că un raport în privinţa posibilei...

Autor: Olimpia Nicolae

11.02.2017, 13:59 674

Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), este căutat de autorităţile americane după ce a dezvăluit mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA. Acesta trăieşte în exil în Rusia din anul 2013.

Edward Snowden, fost consultant al serviciilor de informaţii americane, a primit dreptul de a rămâne în Rusia pentru alţi câţiva ani.

”În sfârşit o dovadă irefutabilă că nu am cooperat niciodată cu serviciile de informaţii ruse. Nicio ţară nu-şi extrădează spionii, restul agenţiilor temându-se că ei ar putea urma”, a scris acesta pe Twitter.

Postarea acestuia are loc ca urmare a unui raport făcut public de postul NBC News ce susţine faptul că Rusia ia în considerare extrădarea lui Snowden ca o favoare ce l-ar putea flata pe preşedintele american. Reportajul NBC cita un oficial anonim al Administraţiei americane care a declarat că a analizat un raport al servicilor de informaţii ce detalia conversaţii în privinţa acestui subiect.

O sursă guvernamentală a declarat postului Fox News că Rusia crede că a epuizat valoarea lui Snowden iar în acest moment ar fi mai valoros ca o monedă de schimb pentru Putin.

Kremlinul a negat anterior că Snowden ar fi fost spion rus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO