Business Internaţional

Situaţia nu arată bine pe front. Oleksandr Syrskyi, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei: Vom mobiliza mai puţini oameni decât se estima

Situaţia nu arată bine pe front. Oleksandr Syrskyi,...

Autor: Petru Mazilu

29.03.2024, 13:27 354

Ucraina va trebui să mobilizeze mai puţini oameni decât se estima. Anunţul a fost făcut de Oleksandr Syrskyi, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei. Decizia a fost luată în urma revizuirii resurselor.

Armata ucraineană nu va trebui să mobilizeze atât de mulţi oameni pe cât se aştepta iniţial în urma unei revizuiri a resurselor, a spus generalul Oleksandr Syrskyi, potrivit Sky News.

Volodimir Zelenski a declarat în decembrie că specialiştii militari propun mobilizarea a încă 500.000 de ucraineni, pe măsură ce Rusia prelua iniţiativa în conflict.

Totuşi, comandantul şef Oleksandr Syrskyi, care a fost numit luna trecută, a anunţat că cifra a fost „redusă semnificativ”.

„Ne aşteptăm să avem destui oameni capabili să-şi apere patria. Vorbesc nu numai despre cei mobilizaţi, ci şi despre luptătorii voluntari”, a spus generalul.

Parlamentul ucrainean analizează în prezent un proiect de lege care ar permite autorităţilor să cheme mai mulţi oameni în armată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO