Situaţia nu arată bine pe front. Oleksandr Syrskyi, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei: Vom mobiliza mai puţini oameni decât se estima

Autor: Petru Mazilu 29.03.2024

Ucraina va trebui să mobilizeze mai puţini oameni decât se estima. Anunţul a fost făcut de Oleksandr Syrskyi, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei. Decizia a fost luată în urma revizuirii resurselor.

Armata ucraineană nu va trebui să mobilizeze atât de mulţi oameni pe cât se aştepta iniţial în urma unei revizuiri a resurselor, a spus generalul Oleksandr Syrskyi, potrivit Sky News.

Volodimir Zelenski a declarat în decembrie că specialiştii militari propun mobilizarea a încă 500.000 de ucraineni, pe măsură ce Rusia prelua iniţiativa în conflict.

Totuşi, comandantul şef Oleksandr Syrskyi, care a fost numit luna trecută, a anunţat că cifra a fost „redusă semnificativ”.

„Ne aşteptăm să avem destui oameni capabili să-şi apere patria. Vorbesc nu numai despre cei mobilizaţi, ci şi despre luptătorii voluntari”, a spus generalul.

Parlamentul ucrainean analizează în prezent un proiect de lege care ar permite autorităţilor să cheme mai mulţi oameni în armată.