Business Internaţional

Şeful biroului ONU la Mazar-i-Sharif a supravieţuit atacului de vineri, pretinzând că este musulman

Şeful biroului ONU la Mazar-i-Sharif a supravieţuit atacului de vineri, pretinzând că este musulman

Autor: Alexandra Fusoi

03.04.2011, 12:26 32

Şefulbiroului ONU de la Mazar-i-Sharif a supravieţuit în timpul ataculuide vineri convingându-i pe agresori că este musulman, a declarat,sâmbătă, reprezentantul special al Naţiunilor Unite în Afganistan,Staffan de Mistura, citat de AFP.

"El a supravieţuit deoarece a pretins că estemusulman. A fost lovit, dar (agresorii) l-au lăsat să plece", aafirmat de Mistura, într-o conferinţă de presă desfăşurată laKabul, referindu-se la atacul asupra birourilor ONU dinMazar-i-Sharif, soldat cu moartea a şapte persoane, printre care se află şi un român,scrie Mediafax Business.

De naţionalitate rusă, el "vorbeşte foarte binedari", una dintre cele două limbi oficiale din Afganistan, vorbităîn principal în nordul ţării, a adăugat el.

Şeful biroului se refugiase, împreună cu colegiisăi, într-o încăpere securizată a clădirii, însă uşa acesteia nu arezistat atacului manifestanţilor. El a încercat să le atragăatenţia acestora, pentru a-şi proteja cei trei colegi aflaţi înpenumbră, în aceeaşi încăpere.

"Vorbea limba şi, pentru un moment, a sperat că,dacă le atrage atenţia, vor crede că (în încăpere) nu se mai aflănimeni. Dar nu a reuşit", a afirmat de Mistura.

Cei trei colegi europeni ai săi au fostdescoperiţi şi "ucişi unul după altul", cu arme de foc, a precizatel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO