Business Internaţional

Se întamplă în Rusia: consumul de votcă şi băuturi spirtoase, interzis la un eveniment unde participă şi preşedintele

Se întamplă în Rusia: consumul de votcă şi băuturi spirtoase, interzis la un eveniment unde participă şi preşedintele
18.06.2010, 11:07 93

Organizatorii unei conferinţe pe teme economice din Rusia auinterzis consumul de băuturi spirtoase pe durata evenimentului, încondiţiile în care unul din invitaţii de marcă este preşedinteleţării, Dimitri Medvedev, un aprig combatant împotriva consumului dealcool, scrie Reuters.

"Pe suprafaţa pe care se desfăşoară evenimentul nu se potconsuma băuturi mai alcoolizate decât vinul", a declarat un oficialrus care se ocupă cu organizarea Forumului Economic de la St.Petersburg.

Standul agenţiei Bloomberg şi-a acoperit logo-ul unei marci devotcă cu vopsea albă cu doar câteva ore înainte să soseascăpreşedintele rus, în timp ce vitrina de conciac din salonul de şahal conferinţei a fost mascată cu televizoare.

Rusia se confruntă cu o problemă majoră în privinţa consumuluide alcool, unde, potrivit preşedintelui Medvedev, fiecare cetăţeanconsumă în medie 18 litri de alcool pur pe an. Toate campaniile dereducere a consumului desfăşurate anterior au eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO