Business Internaţional

Se cauta un inlocuitor pentru seful Coca-Cola

24.02.2004, 00:00 35



Consiliul de administratie al companiei Coca-Cola este preocupat de gasirea unui inlocuitor pentru presedintele si directorul executiv Douglas Daft, miza fiind una dintre cele mai solicitante pozitii din industria de consum, relateaza Financial Times.



Problema este ca membrii consiliului sunt impartisi in mai mult tabere. Daft se va retrage din pozitia de presedinte si director executiv al celui mai mare grup de bauturi din lume la sfarsitul acestui an. Unii directori si-au exprimat unele rezerve fata de Steve Heyer, presupusul succesor, conform unor surse din cadrul companiei.



Daft, ce va implini varsta de 61 de ani luna viitoare, si-a anuntat intentia de a se retrage joia trecuta. In contrast cu practicile traditionale, agentiile de recrutare au primit insarcinarea de a cauta candidati din afara companiei.



Consiliul de conducere al Coca-Cola este dominat de cateva personalitati puternice, printre care Warren Buffett si Herbert Allen si Don Keough, un fost presedinte de companie. Keough, presedinte al bancii de investitii detinuta de Allen, va coordona eforturile de cautare a unui nou director executiv pentru Coca-Cola, conform unor surse din interiorul companiei.



Heyer, in varsta de 51 de ani, presedinte si director de operatiuni financiar, a fost presedinte si director de operatiuni in cadrul Turner Broadcasting inainte de a se alatura companiei Coca-Cola in anul 2001. Heyer este bine cunoscut pentru stilul sau direct de a conduce, insa, conform unora, acesta este mai degraba un bun director de operatiuni decat liderul vizionar pe care il cauta consiliul de conducere al Coca-Cola.



Unele actiuni intreprinse de Heyer au starnit unele temeri in randul membrilor consiliului de conducere. Conform acestora, noul director executiv va avea misiunea nu numai de a controla relatiile cu companiile de imbuteliere si cu actionarii companiei, ci si cea de a crea o atmosfera de incredere in interiorul companiei. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO