Business Internaţional

Pe scurt din businessul internaţional: Exporturile germane, în scădere neaşteptată în aprilie. G20 adună date despre alimente. Pensiile din Spania, o bombă cu ceas. Omenirea rămâne fără petrol. India nu o sprijină pe Christine Lagarde la FMI

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu

08.06.2011, 23:32 10

Exporturile germane au înregistrat o scăderedramatică în aprilie după ce avansaseră în luna anterioară,potrivit BBC News. Exporturile au scăzut cu 5,5%, până la 84,3 mld.euro faţă de luna martie, peste estimările analiştilor.

G20 va lansa o iniţiativă de reducere avolatilităţii preţurilor materiilor prime agricole prin colectareaunui volum mult mai mare de informaţii privitoare la acţiuni şiproducţie la nivel mondial, scrie Financial Times. Iniţiativasurvine în condiţiile în care economia mondială se confruntă cu unal doilea şoc al preţurilor la alimente după cel din 2007.

Spania şi-a asumat proiecţii de creştereeconomică mult prea optimiste, iar sistemul său public de pensii arputea destabiliza finanţele guvernului, se arată într-un raport UEcare ar putea obliga Madridul să implementeze mai multereforme.

Saint-Gobain speră să obţină până la 1,1 mld.euro în urma listării diviziei sale de ambalaje din sticlă, punândastfel capăt eforturilor companiei de a vinde producătorulsticlelor Dom Perignon, scrie Financial Times. Vânzarea a cel puţin40% din Verallia va constitui cea mai importantă listare din Franţadin acest an.

Companiile petroliere au descoperit anul trecutzăcăminte suficiente pentru a acoperi doar 20% din consumul globalde petrol din 2010, a avertizat grupul britanic BP, reaprinzânddezbaterea privind pericolul ca omenirea să rămână fără aceastăresursă, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Ministrul francez al finanţelor ChristineLagarde nu a reuşit să obţină sprijinul Indiei pentru candidaturasa la postul de director general al Fondului Monetar Internaţional(FMI) şi a ajuns ieri în China pentru a obţine suportul guvernuluide la Beijing, transmite Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO