Business Internaţional

Schimbări în Orientul Mijlociu: Arabia Saudită vrea să se alieze cu China pentru a crea o lume multipolară. „Investim deja semnificativ în China, mai ales în rafinarea petrolului şi petrochimie. Au existat însă investiţii şi în alte domenii precum tehnologia. Vrem să vedem în viitor mai multe companii mergând în China pentru a accesa o piaţă de 1,4 miliarde de locuitori.”

Schimbări în Orientul Mijlociu: Arabia Saudită vrea...

Autor: Valeriu Dănilă

14.06.2023, 15:48 156

Arabia Saudită vede China ca fiind un partener cheie într-o lume multipolară, a declarat ministrul saudit al investiţiilor Khalid Al-Falih pentru CNBC.

„Aceasta este, într-un fel, o ordine globală multipolară. China este un jucător important în acest domeniu”, a continuat acesta.

Relaţia veche de peste 80 de ani dintre Riad şi Washington este adesea rezumată în termeni largi ca fiind petrol contra securitate. SUA au baze în Arabia Saudită, vânzându-i armament avansat şi pregătind armata în cadrul exerciţiilor comune.

Relaţia dintre SUA şi Arabia Saudită a fost pusă sub presiune în ultimii ani, deoarece administraţia Biden a încercat să denunţe regatul pentru abuzurile împotriva drepturilor omului şi să influenţeze volumele producţiei de petrol, fără rezultate însă.

„Investim deja semnificativ în China, mai ales în rafinarea petrolului şi petrochimie. Au existat însă investiţii şi în alte domenii precum tehnologia. Vrem să vedem în viitor mai multe companii mergând în China pentru a accesa o piaţă de 1,4 miliarde de locuitori.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO