Business Internaţional

Salariile din Marea Britanie au crescut cu 6,7% în T4, peste aşteptările analiştilor, punând presiune suplimentară pe inflaţie. „Credem că Banca Angliei ar putea decide încă una sau două majorări ale ratelor.”

Salariile din Marea Britanie au crescut cu 6,7% în T4,...

Autor: Valeriu Dănilă

14.02.2023, 21:19 95

Salariile din Marea Britanie au crescut mai repede decât se aştepta la sfârşitul anului 2022, punând presiune pe banca Angliei pentru a majora încă o dată dobânda de referinţă, titrează Bloomberg.

Câştigurile medii, excluzând bonusurile, au fost cu 6,7% mai mari în T4 faţă de anul precedent, a anunţat marţi Oficiul Naţional de Statistică (ONS). Acesta este cel mai rapid ritm de creştere de la începutul înregistrărilor în 2001, cu excepţia perioadei de pandemie.

Cifrele oferă muniţie factorilor de decizie din BOE, care spun că trebuie făcut mai mult pentru a readuce inflaţia la ţinta de 2%.

„Piaţa „strânsă” a muncii va rămâne o sursă persistentă de presiune inflaţionistă internă pentru câteva luni”, a declarat Ashley Webb, economist la Capital Economics. „Credem că Banca Angliei ar putea decide încă una sau două majorări ale ratelor.”

Cifrele au arătat, de asemenea, că economia a continuat să creeze locuri de muncă într-un ritm sănătos. Ocuparea forţei de muncă în ultimul trimestru al anului a crescut cu 74.000, aproape triplu faţă de perioada precedentă de trei luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO