Business Internaţional

Roubini: Anul 2011 va fi marcat de un război al monedelor şi conflicte comerciale

Roubini: Anul 2011 va fi marcat de un război al monedelor şi conflicte comerciale

Autor: Bogdan Cojocaru

03.01.2011, 13:17 21

Economistul american Nouriel Roubini apreciază că acest an va fimarcat de un război al monedelor, de conflicte comerciale şiorientarea statelor spre protecţionism, în condiţiile în careeconomiile avansate cresc lent, iar cele emergente se dezvoltărapid, potrivit La Tribune, citată de

MediafaxBusiness

.

Acest an va fi marcat de o revenire în două viteze a economieimondiale, estimează Roubini. Relansarea economică în formă de "U"va continua în statele avansate, cu o creştere inferioară tendinţeipe termen lung. În economiile emergente, avansul va fi mai rapid,dar şi rata inflaţiei va fi ridicată.

"Zona euro trebuie să-şi rezolve problemele legate de datoriilesuverane. În caz contrar, riscul de contaminare va fi mare, de laGrecia şi Irlanda la Spania şi Portugalia", afirmă Roubini.Economistul este cunoscut pentru previziunile sale pesimiste.

Procesul dureros de ajustare, austeritatea fiscală şi reformelestructurale vor continua în acest an, în contextul unei creşterieconomice slabe sau chiar recesiune în anumite state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO