Business Internaţional

Rotatie a cadrelor la BNP si Credit Agricole

13.06.2003, 00:00 14

Primele doua banci franceze listate la bursa si-au restructurat echipele de management. Astfel, noul director executiv al BNP Paribas a preluat conducerea grupului, iar Credit Agricole a anuntat desemnarea unor directori importanti pentru a marca finalizarea fuziunii sale cu Credit Lyonnais.
BNP a anuntat desemnarea a doi directori in pozitii importante, banca fiind in curs de restructurare a echipei de management ca urmare a deciziei lui Michel Pebereau de a prelua pozitia de presedinte, predand pozitia de director executiv lui Baudouin Prot. Banca a anuntat ca Prot i-a desemnat pe Georges Chodron de Courcel si pe Jean Clamon in pozitia de directori operationali, acestia urmand sa fie adjunctii sai.
Clamon, fost director al departamentului de servicii financiare specializate din cadrul BNP, va coordona diviziile de operatiuni bancare destinate persoanelor fizice, operatiuni desfasurate de banca in Franta si pe plan international si cea de servicii financiare. Chodron de Courcel, fost co-director al diviziei de operatiuni bancare de investitii, va conduce diviziile de operatiuni bancare de investitii si administrare de active.
Agricole, ce a finalizat saptamana trecuta achizitia Lyonnais, cu o valoare de 19,5 miliarde de euro, a anuntat de asemenea desemnarea unor directori in pozitii de varf. In acelasi timp, Agricole si-a anuntat intentia de a-si splita structura managementului in cadrul diviziei extinse de operatiuni bancare de investitii. Aceasta masura reflecta un compromis delicat incheiat dupa luni de dezbateri aprinse in cadrul negocierilor de fuziune ce s-au prelungit foarte mult.
Dominique Ferrero, directorul executiv al Lyonnais, va conduce consiliul de supraveghere al diviziei de operatiuni bancare de investitii, iar Marc-Antoine Autheman, director al operatiunilor bancare de investitii ale Agricole, va conduce comitetul executiv.
Jean Laurent, directorul executiv al Agricole, va continua sa conduca grupul extins, iar Ferrero va fi adjunctul sau.
catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO