Business Internaţional

Revizuiri de creştere pentru economia SUA: În T3, PIB-ul a crescut cu 1,8% faţă de estimările anterioare de 2%

Revizuiri de creştere pentru economia SUA: În T3, PIB-ul a crescut cu 1,8% faţă de estimările anterioare de 2%

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

22.12.2011, 16:06 140

Economia Statelor Unite a avansat cu 1,8% în trimestrul al treilea, potrivit datelor finale revizuite în scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de estimări din cauza reducerii drastice a cheltuielilor pentru sănătate, dar cererile de ajutoare de şomaj sunt la minimul ultimilor trei ani şi jumătate.

Creşterea PIB-ului a fost susţinută de investiţiile companiilor, iar scăderea stocurilor indică majorarea producţiei în trimestrul al patrulea.

Analiştii anticipau că estimarea iniţială de 2% nu va fi modificată.

Cheltuielile din sănătate au scăzut cu 2,2 miliarde de dolari, dar cele pentru bunuri de folosinţă îndelungată au fost peste nivelul anticipat iniţial, reflectând menţinerea cererii de consum.

La nivel mondial există o tendinţă de încetinire a activităţilor economice, iar în Europa este anticipată o recesiune moderată anul viitor, dar economia americană rezistă.

Pentru trimestrul al patrulea, în Statele Unite este aşteptată o creştere economică de cel puţin 3%.

Pe piaţa muncii, numărul cererilor pentru ajutoare de şomaj a scăzut săptămâna trecută cu 4.000, la 364.000, cel mai redus nivel din ultimii trei ani şi jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO