Business Internaţional

"Put your money where your mouth is" sau cum vrea miliardarul Warren Buffett să le arate republicanilor americani că e dispus să salveze SUA

"Put your money where your mouth is" sau cum vrea miliardarul Warren Buffett să le arate republicanilor americani că e dispus să salveze SUA

Warren Buffett are o avere de 45 mld. dolari

Autor: Alexandru Matei

12.01.2012, 14:48 2304

În ultimul număr al revistei Time, Warren Buffett face o propunere neobişnuită: va plăti în mod voluntar taxe suplimentare pentru a reduce datoria naţională a ţării, dar doar dacă republicanii din Senat vor face acelaşi lucru, scrie Business Insider.

Buffett s-a oferit să doneze un dolar pentru fiecare dolar dat de republicani, cu o singură excepţie: pentru liderul majorităţii din Senat Mitch McConnell va da trei dolari pentru un dolar donat de politician.

Mişcarea lui Buffett vine după ce a primit critici din partea câtorva republicani ca urmare a opiniei scrise în august în The New York Times în care a criticat politica de taxare a bogaţilor. Atunci el a dat exemplu faptul că deşi are o avere de 45 mld. dolari, plăteşte taxa mai mici decât secretara sa.

Senatorul John Thune i-a răspuns spunându-i că dacă se simte "vinovat" ar trebui să doneze bani guvernului, Thune a introdus atunci "legea Buffett" prin care bogaţii pot dona bani pentru reducerea datoriei guvernamentale de peste 13.000 de miliarde de dolari.

Drept replică, Buffett a descris planul lui Thune drept "unul ce putea fi conceput numai de un republican" şi a aruncat din nou mingea în curtea politicienilor prin propunerea făcută în Time.

Republicanii din Senat au o avere netă combinată de aproximativ 387 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO