Business Internaţional

Profitul Sonae Sierra a scazut de 125 de ori in primele sase luni

05.08.2008, 19:37 9

Compania portugheza de dezvoltare imobiliara Sonae Sierra a inregistrat un profit de 1,3 milioane de euro in primul semestru al acestui an, in scadere puternica de la nivelul de 163,7 mil. euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, fiind afectata de cresterea randamentelor pe pietele din Europa in care firma este prezenta, au anuntat reprezentantii companiei. Compania este prezenta si in Romania, unde detine centrul comercial River Plaza din Ramnicu-Valcea si are in dezvoltare alte trei centre comerciale, in Craiova, Ploiesti si Bucuresti.
Rezultatele firmei au fost afectate si de cresterea dobanzilor din prima jumatate a anului, precum si de rezultatele financiare din Brazilia. Valoarea proprietatilor Sonae Sierra a scazut in aceeasi perioada cu 3,3%, respectiv 126,6 mil. euro, pe fondul cresterii randamentelor. Cu toate acestea, compania isi va continua planurile de dezvoltare care implica si piata locala. "Strategia de expansiune Sonae Sierra continua cu o dezvoltare semnificativa a portofoliului de proiecte in diferite faze de executie, combinate cu noile oportunitati de afaceri pe pietele in care compania are deja o prezenta sau chiar pe pietele noi", potrivit reprezentantilor companiei. Compania portugheza detine in prezent 48 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Brazilia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO