Business Internaţional

Procurorii sârbi au dispus reţinerea lui Sebastian Ghiţă

Procurorii sârbi au dispus reţinerea lui Sebastian Ghiţă

Autor: Departamentul Externe

14.04.2017, 20:45 121

Sebastian Ghiţă, arestat în Serbia în baza mandatului emis de autorităţile din România, este acum în detenţie timp de 48 de ore sub acuzaţia că a deţinut şi utilizat documente false de identitate, a anunţat vineri seară Procuratura din Belgrad.

Practic, procurorii sârbi au dispus, după audieri, reţinerea formală a fostului deputat român, justiţia sârbă urmând să analizeze necesitatea arestării preventive.

Sebastian Aurelian Ghiţă a fost localizat şi reţinut, în cursul nopţii de joi spre vineri, în capitala Serbiei, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). "În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi, în Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, precum şi partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin CCPI, ENFAS şi PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.", a anunţat vineri dimineaţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO