Business Internaţional

Probleme în Spaţiu: Agenţia spaţială din Rusia a anunţat că va lansa o nouă misiune în spaţiu pentru a aduce pe Pământ doi cosmonauţi ruşi şi un astronaut american de pe Staţia Spaţială Internaţională. Nava care i-a dus în cosmos s-a defectat

Probleme în Spaţiu: Agenţia spaţială din Rusia a...

Autor: Petru Mazilu

11.01.2023, 11:34 57

Agenţia spaţială din Rusia a anunţat că va lansa o nouă misiune în spaţiu pentru a aduce pe Pământ doi cosmonauţi ruşi şi un astronaut american aflaţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Decizia a fost luată după ce nava care i-a dus în spaţiu pe cei trei a avut o problemă tehnică.

Agenţia spaţială a anunţat miercuri că va lansa o navă spaţială Soyuz MS-23 pe 20 februarie pentru a aduce acasă doi cosmonauţi ruşi şi un astronaut american de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Misiunea va fi lansată după ce, luna trecută, capsula care i-a dus în spaţiu a avut o pierdere de lichid de răcire.

„Expediţia lui Serghei Prokopyev, Dmitri Petelin şi Francisco Rubio către ISS este prelungită. Ei se vor întoarce pe Pământ cu Soyuz MS-23", a precizat Roscosmos, potrivit Reuters.

Scurgerea din 14 decembrie a fost provocată de o mică gaură în radiatorul extern al capsulei Soyuz MS-22. În prezent, capsula este andocată la ISS. Conform programului iniţial, capsula Soyuz MS-22 trebuia să îi aducă pe cei trei membri ai echipajului înapoi pe Pământ în luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO