Business Internaţional

Primarul Londrei îndeamnă guvernul să prevină „haosul” în călătoriile cu Eurostar

Primarul Londrei îndeamnă guvernul să prevină...

Autor: Cosmin Pirv

10.02.2024, 14:36 59

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut guvernului Marii Britanii să ia măsuri pentru a preveni „haosul” pe relaţia feroviară Eurostar, atunci când Uniunea Europeană va introduce un nou sistem de control biometric la frontiere, în cursul acestui an.

Potrivit Reuters, la începutul acestei săptămâni, HS1, operatorul liniei feroviare, a declarat că aceste verificări ar putea duce la întârzieri mari ale trenurilor Eurostar, precum şi la o limitare a serviciilor şi a numărului de pasageri.

Primarul Sadiq Khan a declarat că miniştrii britanici ar trebui să ofere sprijin pentru HS1 şi Eurostar pentru a rezolva orice problemă, avertizând că orice întârziere ar afecta industriile de retail şi de agrement din Londra.

„Succesul Eurostar este o parte vitală a succesului economic al Londrei şi al Regatului Unit”, a declarat Khan. „În forma actuală, aceste noi verificări post-Brexit vor provoca haos”, a mai spus el.

Eurostar gestionează servicii feroviare de pasageri care leagă Londra de Paris şi de alte capitale europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO