Business Internaţional

Preţurile chiriilor din Marea Britanie sunt de neoprit: O creştere cu 12% în august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere din mai mult de un deceniu. O chirie medie costă acum 1300 de lire

Preţurile chiriilor din Marea Britanie sunt de neoprit:...

Autor: Valeriu Dănilă

18.09.2023, 13:23 1355

Piaţă imobiliară din Marea Britanie continuă să doboare recordurile, preţurile chiriilor crescând în cel mai rapid ritm al ultimului deceniu, vânzătorii crescând şi ei preţurile pentru prima dată în ultimele patru luni, scrie Bloomberg.

Noile date arată presiunile inflaţioniste din economia britanică, susţinând o nouă posibilă majorare a dobânzilor în această săptămână. Ele sunt totodată un indicator al tulburărilor de pe piaţa imobiliară.

Chiriaşii au avut de plătit cu 12% mai mult în august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere de când brokerul imobiliar Hamptons a lansat indexul. Chiria medie este acum de 1.300 de lire sterlire, cu 140 mai mult decât anul trecut şi cea mai mare înregistrată de index.

Pe piaţa de vânzări, portalul imobiliar Rightmove a spus că vânzătorii au crescut preţurile cu 0,4% în septembrie, pentru prima dată de la creşterea din mai.

Banca centrală speră că înăspirea dobânzilor va reuşi în cele din urmă să controleze inflaţia. Cu toate acestea, măsurile au crescut costul pentru cumpărarea unei case, mulţi oamenii fiind forţaţi în piaţa chiriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO