Business Internaţional

Preşedintele Belarus: mai bine să fii dictator decât homosexual

Preşedintele Belarus: mai bine să fii dictator decât homosexual

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

04.03.2012, 17:47 410

Preşedintele Belarus Aleksandr Lukaşenko, criticat dur în Europa din cauză măsurilor sale de represiune împotriva opoziţiei, a denunţat duminică acuzaţiile europene în stilul caracteristic, apreciind că este mai bine să fii "dictator decât homosexual", relatează AFP.

Lukaşenko a făcut această declaraţie la o competiţie de schi, răspunzând criticilor ministrului polonez de Externe Radoslaw Sikorski şi ale omologului german al acestuia, Guido Westerwelle, care şi-a recunoscut public homosexualitatea.

"Primul trăieşte la Vraşovia, al doilea la Berlin", a declarat el.

"În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea, care strigă împotriva dictaturii (...), după ce am auzit asta mi-am spus: mai bine să fii dictator decât homosexual", a afirmat Lukaşenko.

Aceasta nu este prima ieşire de acest fel a preşedintelui belarus care îl vizează pe Westerwelle. În februarie 2011 el a povestit cum i-a spus ministrului german că nu îi plac homosexualii şi l-a sfătuit faţă în faţă să ducă o "viaţă normală".

Belarusul este ţinta sancţiunilor occidentale din cauza arestărilor opozanţilor ce s-au multiplicat după realegerea lui Aleksandr Lukaşenko la preşedinţie, în 2010, cu peste 80 la sută din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO