Business Internaţional

Preşedintele american propune un plan de stimulare a creşterii

Preşedintele american propune un plan de stimulare a creşterii

Încercările anterioare ale preşedintelui Barack Obama de a impulsiona economia nu s-au văzut şi în cifrele oficiale

Autor: Anca Dumitrescu

18.08.2011, 00:03 451

Preşedintele american Barack Obama va prezenta în septembrie un nou plan de stimulare a creşterii economice şi a creării de locuri de muncă, precum şi un program detaliat de reducere a deficitului bugetar, au declarat oficiali de la Casa Albă citaţi de agenţia de presă Thomson Reuters.

Ideile lui Obama de reducere a deficitului vor fi incluse într-un discurs major pe tema creării de locuri de muncă, planificat pentru începutul lui septembrie.

Planul privind piaţa muncii nu a fost finalizat, dar ar putea include reduceri de taxe, investiţii în infrastructură, ajutoare pentru şomerii care nu şi-au găsit slujbe o lungă perioadă de timp şi sprijin pentru anumite sectoare economice care au nevoi speciale, au arătat membri ai administraţiei prezidenţiale.

Ei au spus că măsurile de susţinere a pieţei muncii ar putea fi prevăzute şi în pachetul final la care lucrează un comitet special al Congresului, însărcinat cu identificarea unor economii bugetare de 1.200 de miliarde de dolari convenite în acordul de majorare a plafonului de îndatorare.

Preşedintele american a declarat că va prezenta un plan de stimulare a creşterii economice, pentru crearea de locuri de muncă şi reducerea deficitului bugetar, la reluarea activităţii Congresului după vacanţa de vară.

Casa Albă face eforturi să găsească noi soluţii pentru susţinerea economiei, în special pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă, principala problemă a americanilor.

Obama a fost criticat că repetă propuneri care au început să fie "răsuflate", precum reducerea impozitelor pe salarii şi extinderea indemnizaţiilor de şomaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO