Business Internaţional

Poliţia a confirmat că 18 persoane au decedat în urma accidentului rutier din sudul Germaniei

Poliţia a confirmat că 18 persoane au decedat în urma...

Autor: Mircea Olteanu

03.07.2017, 17:22 161

"Este acum clar că toate cele 18 persoane date dispărute au decedat în urma accidentului", a anunţat Poliţia printr-un mesaj postat pe Twitter.

Aflat la scena incidentului, Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor, a declarat că două persoane sunt în stare critică.

Oficialul german a mai afirmat singurele lucruri din autocar rămase relativ intacte sunt componentele de oţel din caroseria vehiculului.

Cancelarul Angela Merkel a transmis condoleanţe şi a descris accidentul drept "teribil".

Accidentul s-a produs la scurt timp după ora locală 7.00 (ora României, 8.00) în apropiere de localitatea Stammbach, aflată la aproximativ 90 de kilometri nord-est de Nuremberg.

Poliţia a indicat că la bordul autocarului erau doi şoferi şi 46 de pasageri, turişti germani, cei mai mulţi din landul Saxonia, cu vârste cuprinse între 41 şi 81 de ani.

Poliţia a închis traficul pe o porţiune a autostrăzii A9 din nordul Bavariei, iar mai multe elicoptere au fost trimise în zonă pentru a ajuta la operaţiunile de salvare.

Momentan nu se cunoaşte cauza exactă a accidentului, în urma căruia autocarul a fost cuprins de flăcări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO