Business Internaţional

Piraeus ia 370 mil. euro de la statul elen

25.01.2009, 17:47 17

Piraeus Bank, a patra mare institutie de credit din Grecia, prezenta si in Romania, isi va majora capitalul cu 370 de milioane de euro prin vanzarea de actiuni preferentiale catre stat prin intermediul unui program guvernamental de sprijin pentru sistemul bancar.

Actionarii bancii au aprobat vineri majorarea de capital prin vanzarea de titluri preferentiale. Grupul va emite 77,56 milioane actiuni preferentiale, la pretul de 4,7 euro.
Executivul de la Atena a alocat 28 de miliarde de euro pentru sprijinirea sistemului bancar, vizand mentinerea fluxului de lichiditati in economie.
Programul prevede investitii in capitalul bancilor in schimbul vanzarii de actiuni preferentiale catre stat, garantii si asigurarea lichiditatilor prin titluri de valoare speciale emise de guvern.
Mai multe grupuri financiare elene, respectiv EFG Eurobank, National Bank of Greece, ATEbank, Piraeus Bank si Proton Bank au anuntat, in ultimele luni, ca vizeaza o participare la programul financiar de stat.
Piraeus Bank este prezenta in Romania din 2000 si detine, pe langa operatiunile bancare, Piraeus Leasing, Piraeus Securities Romania si Piraeus Insurance - Reinsurance Broker. In luna septembrie 2008, Piraeus Bank Romania avea 160 de sucursale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO