Business Internaţional

Piaţa imobiliară de lux din Dubai atinge un nou record. Cât a fost dispus să platească un cumpărător pentru un apartament marca Baccarat

Piaţa imobiliară de lux din Dubai atinge un nou record....

Autor: Valeriu Dănilă

08.04.2023, 19:31 2790

Pentru bogaţii în căutare locuri de a-şi parca averea, un nou segment al pieţei imobiliare din Dubai este acum la mare căutare, apartamente şi case de brand, precum Four Seasons, Bulgari, Cavalli, transmite Bloomberg.

Vânzările acestor proprietăţi sunt în plină expansiune în Dubai. Săptămâna aceasta, un cumpărător a fost de acord să plătească 203,1 milioane de dirhami (55,3 milioane de dolari) pentru un apartament cu cinci dormitoare, marca Baccarat, într-un proiect care nici măcar nu a început încă. La 14.000 de dirhami pe metru pătrat, acesta este cel mai mare preţ pe metru pătrat plătit pentru un apartament înainte de construcţie, potrivit Luxhabitat Sotheby’s International Realty.

Valoarea apartamentelor de brand vândute în Dubai în 2022 a ajuns la un record de 25,3 miliarde de dirhami, reprezentând aproape o cincime din valoarea tuturor achiziţiilor de apartamente din oraş, potrivit Knight Frank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO