Business Internaţional

Pfizer ar putea vinde Nestle divizia de hrană pentru bebeluşi pentru cel puţin 9 mld. dolari

Autor: Marius Oncu

18.04.2012, 15:10 266

Grupul american Pfizer este aproape de a vinde concernului elveţian Nestle divizia de hrană pentru nou-născuţi în schimbul a cel puţin nouă miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei, iar tranzacţia ar putea fi printre cele mai mari din acest an, potrivit Wall Street Journal.

Nestle pare să fi câştigat o licitaţie în faţa Groupe Danone şi Mead Johnson Nutrition, companii care au luat în calcul o ofertă comună.

Pfizer şi Nestle ar putea anunţa tranzacţia chiar de săptămâna următoare, au spus sursele.

Totuşi, pot avea loc schimbări de ultim moment, inclusiv în privinţa anunţării acordului.

Pfizer şi-a prezentat intenţia de vânzare a afacerilor cu hrană pentru nou-născuţi în iunie. Divizia este printre operaţiunile cu cea mai rapidă creştere din cadrul Pfizer, vânzările înregistrând un avans de 15% anul trecut, la 2,1 miliarde de dolari, dar este printre cele mai mici la nivel de grup. Pfizer a avut anul trecut vânzări de 67,4 miliarde de dolari.

Grupul, cel mai mare producător de medicamente la nivel global, după vânzări, a renunţat în ultima perioadă la operaţiuni considerate neesenţiale pentru afacerile grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO