Business Internaţional

Peugeot îşi reînnoieşte legăturile cu Iranul

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

29.01.2016, 00:00 585

Producătorul auto francez PSA Peugeot Citroën şi partenerul său din Iran vor investi 400 milioane de euro în următorii cinci ani în retehnologizarea fabricii pe care o deţin în apropiere de Teheran. PSA consideră că acesta este primul acord industrial semnat de o companie occidentală de la ridicarea sancţiunilor impuse Iranului, scrie Bloomberg.

Parteneriatul cu Iran Khodro va produce 100.000 de autovehicule pe an începând cu cea de-a doua parte a anului 2017, producţia urmând să se dubleze într-un final. În urma procesului de retehnologizare, fabrica, deschisă cu aproximativ 50 de ani în urmă, va produce furgoneta 208 a Peugeot, sedanul 301 şi crossoverul 2008.

„Acest acord strategic marchează sfârşitul perioadei sancţiunilor internaţionale şi ajută PSA şi Iran Khodro să înceapă un nou capitol în istoria lor de cooperare de 30 de ani”, a declarat CEO-ul Peugeot Carlos Tavares. Înainte de impunerea sancţiunilor, Renault, care deţine uzinele Dacia, producea în Iran modelul Logan. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO