Business Internaţional

Petrolul reprezintă salvarea pentru această ţară din America de Sud: Eşte de aşteptat ca economia să crească cu 115% în următorii ani. „Amploarea exactă a creşterii depinde de cât de repede sunt puse în funcţiune noi instalaţii de producţie”

Petrolul reprezintă salvarea pentru această ţară din...

Autor: Valeriu Dănilă

27.09.2023, 18:04 574

Ţara cu cea mai rapidă expansiuune economică din lume ar urma să crească cu mai mult de 100% până în 2028, totul datorită profiturilor din producţia de petrol şi sectorul exporturilor, scrie CNBC.

Guyana, o ţară din America de Sud, cu o populaţie de aproximativ 800.000 de oameni, se preconizează că va creşte cu 38% până la sfârşitul anului, un ritm „extrem de rapid”, conform previziunilor Fondului Monetar Internaţional privind PIB-ul ţării.

BMI, o divizie de cercetare a Fitch Solutions, este de asemenea de părere că „Guyana va înregistra o creştere explozivă în acest an”, a declarat Andrew Trahan, head of Latin America country risk. Acesta aproximează că PIB-ul real va creşte cu 115% în următorii ani.

„Amploarea exactă a creşterii depinde de cât de repede sunt puse în funcţiune noi instalaţii de producţie”

BMI prognozează că producţia de petrol din Guyana va creşte de la aproximativ 390.000 de barili pe zi anul acesta la peste un milion de barili pe zi până în 2027, deoarece noi depozite offshore în Stabroek sunt explorate de un consorţiu condus de ExxonMobil.

Perimetrul Stabroek ar putea conţine până la 11 miliarde de barili de petrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO