Business Internaţional

Peste 30 de nave ruseşti sunt angajate în execiţii militare în apropiere de Crimeea

Peste 30 de nave ruseşti sunt angajate în execiţii...

Autor: Dorin Oancea

12.02.2022, 17:35 58

Peste 30 de nave din flota rusă a Mării Negre au început exerciţii de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, în cadrul unor exerciţii navale mai ample, a relatat sâmbătă agenţia de ştiri RIA, conform Reuters.

Mişcările militare ale Rusiei sunt analizate cu atenţie, deoarece masarea trupelor în apropierea Ucrainei şi o anume retorică au agitat Occidentul şi au stârnit îngrijorari în privinţa unei invazii a Ucrainei. Moscova neagă orice plan de invadare, afirmând căse apără împotriva agresiunii aliaţilor din NATO.

RIA a precizat că peste 30 de nave ruseşti au părăsit porturile Sevastopol şi Novorossiisk "în conformitate cu planurile de exerciţii" în apropierea Crimeei, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

RIA a precizat că scopul exerciţiilor este apărarea coastei Crimeei, a avanposturilor flotei din Marea Neagră, precum şi a sectorului economic şi a comunicaţiilor navale.

Luna trecută, Rusia a anunţat că marina sa va organiza o serie de exerciţii de amploare care implică toate flotele sale în această lună şi luna viitoare, din Pacific până în Atlantic, cea mai recentă demonstraţie de forţă în cadrul unei intensificări a activităţii militare pe fondul disputelor cu Occidentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO