Business Internaţional

Pepsi ataca Coca-Cola chiar in Atlanta

15.03.2005, 00:00 20


Pepsi vrea sa deschida un centru de distributie chiar in mijlocul orasului Atlanta(SUA), locul de origine al Coca-Cola, relateaza Financial Times.


Pepsi sustine ca alegerea locatiei nu are legatura cu rivalitatea intre cele doua companii, Atlanta fiind locul ideal pentru a face legatura cu clientii din regiunea de sud-est a Statelor Unite.


In orice caz, Atlanta este pe cale sa devina un mare centru logistic, iar aparitia Pepsi contribuie la acest lucru.


Recent, atat producatorul de anvelope Pirelli, cat si cel de fructe Del Monte si-au construit centre de distributie in jurul orasului.



"Sud-estul este regiunea cu cea mai rapida crestere din Statele Unite, iar Atlanta inregistreaza cea mai rapida dezvoltare metropolitana din ultimul deceniu", a declarat Bob Pertierra, vicepresedinte al departamentului pentru dezvoltarea sectorului de logistica in cadrul Camerei de Comert din Atlanta. "In jur de 80% din consumatorii americani se afla la doua zile de mers cu camionul de oras", a adaugat acesta. Orase precum Atlanta si Memphis concureaza pentru atragerea investitiilor in logistica, companiile urmarind eficientizarea lanturilor de distributie.



In regiuni metropolitane precum Atlanta, sectorul de logistica genereaza cele mai multe investitii si implicit locuri de munca", este de parere Pertierra.



Pepsi va investi in jur de 22 de milioane de euro in centrul sau din vestul orasului Atlanta, creand astfel 100 de locuri de munca.



Compania mai detine in oras o mica fabrica de imbuteliere. In prezent Pepsi castiga teren in lupta sa cu Coca-Cola, printr-o mai mare gama de produse.



Neville Isdell, presedintele Coca-Cola si-a propus sa cheltuiasca 400 mil. de dolari/an (300 mil. euro) cu marketingul pentru refacerea imaginii companiei.



Compania mai investeste si in crearea unor noi marci, precum Powerade sau bautura energizanta Full Throttle.
dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO