Business Internaţional

Pantofii Yeezy sunt în continuare un succes comercial. Adidas a decis repunerea pe piaţă pentru a nu fi nevoită să-şi steargă inventarul, după ce a încheiat colaborarea cu Kanye West

Pantofii Yeezy sunt în continuare un succes comercial....

Autor: Valeriu Dănilă

24.07.2023, 13:33 1282

Pasionaţii de încălţăminte sport au cumpărat primul lot de adidaşi Yeezy vândut de compania Adidas, pentru prima dată de la sfârşitul colaborării cu Kanye West. Astfel, riscurile ca gigantul german să fie nevoit să-şi şteargă inventarul se reduce considerabil, scrie Financial Times.

Compania a încetat să vândă adidaşi din colecţia Yeezy în luna octombrie a anului trecut, după comentariile antisemite făcute de Kanye West.

În mai, Adidas a anunţat că a decis să vândă o parte din inventarul său Yeezy, deoarece distrugerea acestuia ar forţa compania să steargă un inventar în valoare de 500 de milioane de euro. Adidas a declarat că va dona o parte semnificativă din încasări unor organizaţii de caritate care luptă împotriva rasismului şi antisemitismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO