Business Internaţional

O substanţă toxică de luptă a fost folosită pentru uciderea lui Kim Jong-Nam - poliţia din Malaysia

O substanţă toxică de luptă a fost folosită pentru...

Autor: Olimpia Nicolae

24.02.2017, 07:58 75

Poliţia din Malaysia a anunţat faptul că fratele vitreg al lui Kim Jong-Un avea pe faţă urme ale substanţei toxice de luptă VX.

Potrivit comunicatului inspectorului general al poliţiei, o analiză preliminară a Departamentului de Chimie din Malaysia a identificat substanţa ca fiind ”substanţa toxică de luptă VX”.

Kim Jong-Nam a murit la data de 13 februarie în aeroportul internaţional din Kuala Lmpur, după ce două femei ar fi folosit asupra feţei sale o substanţă, în timp ce se îmbarca într-o cursă spre Macao.

Poliţia nu a comunicat în ce fel femeile au reuşit să aplice substanţa toxică de luptă asupra feţei lui Kim Jong-Nam şi în acelaşi timp au evitat ca ele să intre în contact cu arma chimică.

Nu se cunoaşte dacă acestea purtau un fel de mănuşi foarte subţiri sau dacă eventualul spălat al mâinilor ar fi înlăturat potenţialul pericol de contaminare.

Kim Jong-Nam a solicitat ajutor din partea personalului aeroportului după ce a fost contaminat, dar a decedat înainte de a ajunge la spital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO