Business Internaţional

O companie din China vrea să construiască cea mai înaltă clădire din lume în doar 90 de zile - VIDEO

O companie din China vrea să construiască cea mai înaltă clădire din lume în doar 90 de zile - VIDEO

Autor: Octavian Calei, Bogdan Cojocaru

18.06.2012, 19:10 2801

Compania chineză de construcţii Broad Sustainable Building (BSB) a anunţat că va construi în China cea mai înaltă clădire din lume, Sky City din Changsha, în doar 90 de zile. Pentru comparaţie, construirea clădirii care în prezent este cea mai mare din lume, Burj Khalifa, a durat cinci ani, scrie Business Insider.

Conform planurilor, clădirea va avea 838 metri, fiind cu 10 metri mai înaltă decât Burj Khalifa.

Compania de construcţii a stabilit recorduri şi în trecut: o clădire cu trei etaje ridicată în numai nouă zile şi un hotel de 30 de etaje construit în doar 15 zile.

Potrivit CNNGo, clădirea de 220 de etaje Sky City va costa în jur de 628 milioane dolari, în comparaţie cu Burj Khalifa, în care s-au investit 1,5 miliarde de dolari.

Clădirea, care va fi gata în ianuarie 2013, va avea utilizări mixte: apartamente de lux, apartamente de locuit mai modeste şi spaţii comerciale. Sky City va fi rezistentă la cutremur şi va avea 31 de lifturi de mare viteză pentru a transporta vizitatorii la nivelurile superioare pentru a admira panorama.

BSB va folosi propriile tehnici de construcţie rapidă bazată pe materiale prefabricate. Se estimează că fabricarea componentelor clădirii va dura aproape patru luni, iar instalarea aproape două luni.

Compania de construcţii a primit avizul autorităţilor locale săptămâna trecută, dar aşteaptă încă undă verde de la guvernul central, relatează Inhabitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO