Business Internaţional

Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 la nivel mondial cu 17%, la zece milioane - studiu

Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 la nivel mondial cu 17%, la zece milioane - studiu
22.06.2010, 19:49 26

Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 cu 17% la nivelmondial, la zece milioane, în pofida intrării economiei globale încea mai gravă recesiune din ultimele decenii, potrivit unui studiurealizat de Merrill Lynch şi Capgemini, informează Reuters, citatăde Mediafax.

Averea acestora a sporit cu 19% anul trecut, la 39.000 demiliarde de dolari, aproape recuperând pierderile cauzate de crizafinanciară.

Bursele au crescut aproximativ cu 50%, iar fondurile de hedgingşi-au recuperat pierderile din 2008, într-un an marcat decheltuieli guvernamentale pentru programe de stimulare economică şirelaxarea politicilor de către băncile centrale.

"Vedem deja semne distincte de recuperare, iar în anumite zonechiar o revenire completă la nivelurile de bogăţie şi creştere din2007", a declarat Sallie Krawcheck, şefa diviziei de administrare aaverii la Bank of America.

Cea mai rapidă creştere a averii a avut loc în India, China şiBrazilia, iar în regiunile America Latină şui Asia-Pacific au fostconsemnate niveluri record.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO