Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 la nivel mondial cu 17%, la zece milioane - studiu

Ziarul Financiar 22.06.2010

Numărul milionarilor în dolari a crescut în 2009 cu 17% la nivel mondial, la zece milioane, în pofida intrării economiei globale în cea mai gravă recesiune din ultimele decenii, potrivit unui studiu realizat de Merrill Lynch şi Capgemini, informează Reuters, citată de Mediafax.

Averea acestora a sporit cu 19% anul trecut, la 39.000 de miliarde de dolari, aproape recuperând pierderile cauzate de criza financiară.

Bursele au crescut aproximativ cu 50%, iar fondurile de hedging şi-au recuperat pierderile din 2008, într-un an marcat de cheltuieli guvernamentale pentru programe de stimulare economică şi relaxarea politicilor de către băncile centrale.

"Vedem deja semne distincte de recuperare, iar în anumite zone chiar o revenire completă la nivelurile de bogăţie şi creştere din 2007", a declarat Sallie Krawcheck, şefa diviziei de administrare a averii la Bank of America.

Cea mai rapidă creştere a averii a avut loc în India, China şi Brazilia, iar în regiunile America Latină şui Asia-Pacific au fost consemnate niveluri record.