Business Internaţional

Nissan si-ar putea diminua estimarile legate de vanzari

23.09.2005, 18:16 18

Nissan Motor, al doilea producator japonez de masini, si-ar putea diminua previziunea de crestere a vanzarilor de pe piata americana, datorita perspectivelor "mediocre", a declarat Carlos Ghosn, directorul executiv al grupului, scrie Bloomberg.

"Nu sunt prea optimist in legatura cu piata americana in urmatoarele sase luni", a declarat Ghosn jurnalistilor din Tokyo. "Va trebui sa revizuim prognoza cu privire la piata americana deoarece oamenii nu mai cumpara masini", a adaugat acesta.

In august, Nissan a raportat o majorare a vanzarilor din SUA cu 15 procente, la 742.386 de vehicule, modelele preferate de clienti fiind sedanurile Altima, SUV-urile Pathfinder si camioanele Titan. In mai 2003, Nissan si-a deschis prima fabrica auto din America de Nord si a produs sase noi modele aici.

Actiunile Nissan, care au castigat 11 procente anul acesta, au crescut cu 0,2% la Tokyo atingand 1,238 de yeni.

In urmatorii trei ani, producatorul sedanurilor G35 si Altima intentioneaza sa scoata pe piata 28 de modele noi si preconizeaza ca vanzarile sale vor atinge 4,2 de milioane de unitati in anul fiscal care se va incheia in martie 2009. In urmatorii trei ani, compania spera sa reduca costurile cu 15% prin achizitionarea de componente din China si alte piete emergente.

Nissan Motor a inregistrat o scadere a profiturilor aferente primului trimestru al anului, motivul invocat fiind modificarea regulilor contabile.

Astfel, profitul net obtinut in trimestrul incheiat in iunie a fost de 105,7 de miliarde de yeni (783,6 de milioane de euro), mai mic cu 14% fata de perioada similara a anului precedent. Cifra de afaceri a fost pentru aceeasi perioada cu 13% mai mare, atingand un nivel de 2.140 de miliarde de yeni (15,86 de miliarde de euro). ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO