Business Internaţional

NASA a amânat lansarea rachetei Artemis din cauza unei furtuni aşteptată în Florida

NASA a amânat lansarea rachetei Artemis din cauza unei...

Autor: Dorin Oancea

24.09.2022, 19:58 31

NASA a anunţat sâmbătă că renunţă la planurile de marţi de a lansa racheta Artemis, menţionând preocupările legate de o furtună tropicală care se îndreaptă spre Florida, anunţă Reuters.

Furtuna tropicală Ian este aşteptată să lovească Florida, unde se află Centrul spaţial Kennedy, săptămâna viitoare, potrivit Centrului naţional american pentru uragane.

În afară de vremea şi de provocările tehnice, cum ar fi o scurgere de combustibil, Artemis I, zborul de testare fără echipaj, marchează un punct de cotitură major pentru programul NASA de zboruri spaţiale cu echipaj uman post-Apollo, după decenii axate pe orbita joasă a Pământului cu navete spaţiale şi Staţia Spaţială Internaţională.

Artemis se va îndrepta spre Lună, o etspă intermediară pentru un viitor zbor spre Marte.

Numită după zeiţa care a fost sora geamănă a lui Apollo în mitologia greacă antică, Artemis îşi propune să trimită astronauţi pe suprafaţa Lunii încă din 2025, deşi mulţi experţi cred că acest termen va fi modificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO