Business Internaţional

Motiv de proces: pastele au fost servite reci si berea era calda

11.02.2003, 00:00 18

Racirea climatului corporatist inseamna ca bancile insista sa-si valorifice banii cu orice ocazie, pana intr-atat ca UBS da in judecata o firma care organizeaza evenimente pentru ca a promis "ospitalitate luxoasa" insa a servit clientilor "bere calda si vin alb ieftin" la finala campionatului de fotbal a cluburile europene de prima liga.
Intr-un proces intentat la tribunalul superior din Londra, cea mai mare banca elvetiana pretinde daune de la Sports Mondial. Compania a aranjat pentru 28 de bancheri si 71 dintre clientii lor sa participe la finala UEFA Champions League dintre Bayern Munich si Valencia care a avut loc la Milano in mai 2001. UBS a platit 899 de lire sterline pentru fiecare persoana, adica in total 137.000 de euro. Oaspetii au fost invitati de catre personalul biroului de tranzactii internationale de la Zurich din cadrul UBS Warburg, divizia de investitii bancare a bancii.
Banca pretinde ca evenimentul a fost un esec total. Reputatia sa a fost deteriorata iar abilitatea sa de a obtine noi afaceri de la clientii sai a fost "micsorata" de calitatea mancarii si a serviciului.
In documentele depuse la tribunal se afirma ca Sports Mondial nu a reusit sa ofere la sosire oaspetilor cafea, biscuiti sau ziare. Desi s-a promis nu au fost asigurate nici trabucuri sau tigari si nici nu au existat decoratii florale.
Aperitivele au fost in cantitati insuficiente, "pasta au fost servite reci", budinca a fost servita prea tarziu pentru ca unii invitati sa poata vedea meciul, berea nu a fost indeajuns, servirea a fost lenta iar bucatarul sef a refuzat sa mai gateasca pentru trei persoane care au ajuns mai tarziu.
"Bufetul nu a fost somptuos", au spus reprezentantii UBS, adaugand ca "finala ar fi trebuit sa fie un eveniment de marketing placut si prestigios. In schimb s-a dovedit a fi o situatie deosebit de stanjenitoare".
Procesul, mentionat prima data de catre Bloomberg, a fost initiat recent deoarece ambele parti au incercat sa ajunga la un acord in afara tribunalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO