Business Internaţional

Miliardarul care a realizat cea mai mare fraudă de insider trading din istoria SUA, condamnat la 11 ani de închisoare

Miliardarul care a realizat cea mai mare fraudă de insider trading din istoria SUA, condamnat la 11 ani de închisoare

Autor: Anca Dumitrescu

13.10.2011, 19:14 1274

Raj Rajaratnam, fondatorul companiei de investiţii Galleon Group, a fost condamnat joi la 11 ani de închisoare, una dintre cele mai aspre pedepse date vreodată într-un caz de folosire de informaţii confidenţiale (insider-trading), cel mai grav într-o generaţie, transmite Reuters.

Procurorii au cerut unui judecător din Manhattan o sentinţă de minim 19 ani şi jumătate pentru fondatorul Galleon, figura centrală a unui scandal care a implicat unele dintre cele mai mari companii din Statele Unite, precum Goldman Sachs, Intel, IBM şi compania de consultanţă McKinsey.

Avocaţii apărării au pledat pentru o pedeapsă mai mică, argumentând cu probleme de sănătate nespecificate ale lui Rajaratnam şi cu faptul că procuratura insistă pentru o sentinţă mai potrivită pentru un criminal violent.

Bătălia lui Rajaratnam în justiţie continuă, el contestând condamnarea sa pentru 14 capete de acuzare de către un juriu din New York, în luna mai.

El contestă legalitatea unor înregistrări efectuate de FBI pentru a dovedi că s-a folosit de angajaţi ai unor companii cu scopul de a obţine informaţii confidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO