Business Internaţional

Miliardarul american Warren Buffett investeşte 142 milioane dolari în 63 de ziare locale din SUA

Miliardarul american Warren Buffett investeşte 142 miliarde dolari în 63 de ziare locale din SUA

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

27.05.2012, 18:03 1415

Warren Buffett iubeşte presa scrisă. Dovada este că legendarul investitor va cumpăra, prin vehiculul său de investiţii Berkshire Hathaway, 63 de ziare regionale din SUA, pentru 142 milioane de dolari, scrie Le Figaro.

Ziarele aparţin grupului Media General, care mai deţine, printre altele, 18 posturi de televiziune. Cumpărarea publicaţiilor reprezintă cea mai mare "aventură" investiţională a lui Buffett în lumea ziarelor. Berkshire deţine de zeci de ani Buffalo News, din New York, iar recent a achiziţionat ziarul World-Herald, din Omaha, oraşul lui Buffett.

"Într-un oraş în care simţul comunităţii este puternic nu există o instituţie mai importantă decât ziarul local", a explicat miliardarul, care a lăsat să se înţeleagă că ar mai putea urma achiziţii de acest fel.

Buffett a recunoscut că ziarul local nu-i aduce nimic nou "despre ceea ce se întâmplă, de exemplu, în Afganistan", dar în schimb conţine informaţii esenţiale despre "ceea ce se întâmplă în curtea din spate".

Investiţiile în presă vin într-un moment în care presa scrisă din SUA se confruntă cu declinul veniturilor din publicitate din cauza dezvoltării pieţei digitale, a recesiunii şi revenirii economice lente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO