Business Internaţional

Microsoft va lansa pe 27 martie o versiune Office pentru iPad

Microsoft va lansa pe 27 martie o versiune Office pentru...

Autor: Anca Dumitrescu

18.03.2014, 17:00 127

Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru iPad, cu funcţii limitate, care poate fi îmbunătăţit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Evenimentul va marca prima apariţie publică a lui Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa în funcţia de CEO, luna trecută, în locul lui Steve Ballmer.

Prezenţa sa scoate în evidenţă încercarea Microsoft de a se afirma pe piaţa soft-urilor destinate dispozitivelor mobile.

Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone şi a creat diverse aplicaţii pentru iPad. Compania are însă probleme să echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vânzarea de aplicaţii pentru sisteme de operare concurente, care domină piaţa.

În prima zi a amendatului său de CEO, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive şi servicii cloud, afirmând că aceste priorităţi vor deveni progresul Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO