Business Internaţional

Merkel: Investitorii cu expuneri pe Grecia să se aştepte în continuare la pierderi

Merkel: Investitorii cu expuneri pe Grecia să se aştepte în continuare la pierderi

Autor: Adrian Voicu

05.10.2011, 21:20 743

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că fondul de salvare al Europei va fi folosit numai ca ultimă soluţie pentru salvarea băncilor şi investitorii ar putea fi obligaţi să aibă pierderi în continuare ca parte a planului de salvare a Greciei, informează Bloomberg.

Comentariile cancelarului, în special cele legate de rolul băncilor în lupta împotriva crizei din Grecia care ameninţă să se extindă si în Franţa şi Italia, urmează după o discuţie avută cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso.

"Rămânem în pană de timp" în stabilirea necesităţii recapitalizării băncilor, a spus Merkel reporterilor. Băncile aflate în impas trebuie mai întâi să caute capital ele însele şi doar în măsura în care acestea nu pot găsi fonduri vor fi ajutate de guvernele naţionale, a menţionat cancelarul.

"Dacă o ţară nu o poate face cu propriile resurse şi stabilitatea zonei euro în întregul ei este supusă riscului deoarece ţara se află în dificultate, doar în aceste condiţii există posibilitatea folosirii FESF", Facilitatea de europeană de stabilitate financiară. Folosirea fondului de salvare este "întotdeauna legată de anumite condiţii", a mai spus Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO