Business Internaţional

Merkel către electorat: Germania va ieşi din criza datoriilor mai puternică

Merkel către electorat: Germania va ieşi din criza datoriilor mai puternică

Foto AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

31.08.2011, 00:00 414

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Germania va ieşi mai puternică din criza datoriilor din zona euro, încercând astfel să atragă sprijin pentru strategia sa de luptă contra crizei înaintea unor alegeri regionale organizate pe 4 septembrie, scrie Bloomberg.

"Mulţi sunt îngrijoraţi, dar n-ar trebui să fie aşa deoarece moneda euro este stabilă. Scopul nostru este să ieşim din aceste probleme mai puternici, aşa cum s-a întâmplat după criza financiară", a spus Merkel.

La doi ani după apariţia crizei datoriilor în Grecia cance­larul încearcă să calmeze îngrijorările coaliţiei de guvernare şi ale electoratului legate de impactul asupra Germaniei.

Merkel se confruntă cu tensiuni din ce în ce mai mari în coaliţia de guvernământ şi cu critici din partea populaţiei legate de extinderea puterii fondului de salvare a zonei euro FESF, de decizia de a renunţa la energia nucleară şi de decizia de a sprijini abţinerea Germaniei de un vot al ONU de a autoriza acţiuni militare în Libia.

Merkel şi-a anulat vizita de pe 7 septembrie din Rusia deoarece în această zi pachetul de măsuri vizând lupta zonei euro cu criza datoriilor va fi introdus în Bundestag, iar Curtea Constituţională evaluează legalitatea mecanismului de bailout al UE, scrie The Telegraph.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO